Dit is wat yoga voor mij betekent

//

Voor mij gaat yoga om het maken van gezonde verbindingen tussen ons lichaam, onze geest/de denker en onze ziel/de waarnemer. Voor mijn gevoel leven wij heel erg in ons hoofd. De denker is bijna non-stop actief en we ervaren (bewust of onbewust) veel stress en negatieve gedachten.

Yoga helpt mij om mijn energie in balans te brengen. In deze blog vertel ik wat yoga nog meer voor mij betekent, waar het mij bij helpt en welke processen ik analyseer. Ik hoop jou hiermee te inspireren, motiveren en te helpen.

 

Thuiskomen bij jezelf

Met yoga kun je even thuiskomen bij jezelf en even van identiteit verwisselen waar je in je dagelijkse leven in zit. Hoe dit proces er uit ziet, verschilt per persoon. Iedereen is uniek en ervaart dit op zijn of haar eigen manier.

Vaak wordt het fysieke lichaam als een apart iets gezien, dat losstaat van de andere lichamen. Ik ben van mening dat het fysieke lichaam verbonden is met het emotionele en energetische lichaam. Het gaat er dus niet om dat jij een pose perfect kan doen, maar dat je toegewijd bent en blijft oefenen. Je leert immers niet door het perfect te doen, maar juist van de oefening zelf. Juist get proces, het opzoeken van je grenzen en het luisteren naar jouw lichaam is wat yoga zo waardevol maakt.

Identificatie is een belangrijk onderdeel van thuiskomen bij jezelf. Vaak identificeren wij ons met de denker, maar dit denkgedeelte en zelfveroordelende gedeelte is vaak heel negatief gevormd en klopt niet. We vergeten écht te leven doordat we zo druk zijn. We zijn niet meer aanwezig in het moment en raken continu overprikkeld. Met yoga kun je weer terug naar een bewuste manier van leven, waarbij je even een momentje neemt om thuis te komen bij jezelf. Het gaat er hier niet om dat je in een staat zonder innerlijke chaos komt, maar daar je midden in die chaos rust kunt vinden.

Met yoga kun je thuiskomen bij jezelf doordat het helpt om je focus te verleggen. Wij voeden onze gedachten continu, omdat wij daar onze focus naartoe laten gaan. Wanneer wij ons leren focussen op ons lichaam, onze zintuigen en onze ademhaling kom we steeds meer aan in het huidige moment. Zo kunnen we onze emoties en gedachten van een afstandje bekijken.

 

Rust in je hoofd

Yoga is eigenlijk een bewegende meditatie. Oorspronkelijk is yoga bedoeld om het lichaam klaar te maken voor meditatie. De poses, houdingen en bewegingen die wij nu kennen, zijn er later pas bij gekomen. Vroeger deden we veel fysiek werk en was yoga bedoeld om het lichaam tot rust te brengen. Tegenwoordig is het juist omgedraaid en zitten we de hele dag, waardoor ons lichaam juist behoefte heeft aan die bewuste aandacht en rust.

Met yoga kun jij volledig in het moment leven, je zintuigen terugtrekken, jouw lichaam ontspannen en een rustige geest creëren. Dit is niet makkelijk en vergt heel wat oefening. Kaarsmeditaties kunnen hier goed bij helpen. In onze vorige blogs hebben wij uitgelegd wat kaarsmeditaties  zijn en voorbeelden van kaarsmeditaties gegeven .

Hoe minder energie je besteedt aan negatieve gedachten, des te vaker kun je je gedachten laten voor wat ze zijn. Het gaat je steeds gemakkelijker af om niet actief mee te denken en gewoon te observeren. Je gedachten zullen verminderen en de ruimte in jouw hoofd wordt stiller en stiller.

 

Weg naar jouw ideale leven

Wanneer jouw fysieke, emotionele en spirituele lichaam aligned zijn door yoga, vindt de verlegging van identificatie plaats. Je bent rustiger in je hoofd en hebt ruimte om thuis te komen bij jezelf.

Want jij bent jouw gedachten niet, jij bent de waarnemer. Jij bent niet jouw gedachten, baan, kwaliteiten of slechte manieren. Jij bent de plek binnen in jou die nooit verandert. Dit is de plek die er altijd is. Jij bent de plek van pure liefde, bewustzijn en observatie. Dit is de onveranderbare plek waar alles komt en gaat. Zo kan jij dichter bij jouw ware zelf komen. 

Vanuit deze fijne plek kunnen we onze angsten en stress loslaten. Hier kunnen we ontspannen en genezen. Ik geloof dat dit op heel veel manieren kan. Yoga en meditatie heeft voor mij heel goed geholpen. Dit heeft voor mij echt een groot verschil gemaakt en mij uit de donkerste periode van mijn leven getrokken. Dat fijne gevoel en proces gun ik iedereen. Daarom wil ik het delen met iedereen die hier behoefte aan heeft.

 

Doe wat werkt voor jou!

Herken jij dit? Wil jij ook graag meer rust in jouw hoofd en minder stress in jouw lichaam? Bekijk dan eens de opkomende retreats, waar yoga een onderdeel van is. Hier ligt de focus op het terugkomen bij jouw ware zelf en jouw natuurlijke en rustige staat van zijn. We verdienen allemaal om te leven zonder chronische stress en angsten.

 

Bekijk de opkomende retreats 

 

Bij al onze producten en diensten is het doel om thuis te komen bij jezelf en jouw energie in balans te brengen. Wanneer je dat in balans hebt, is het zo veel makkelijker om naar jezelf te luisteren. De producten en diensten die wij aanbieden geven jou het fijne gevoel om een leven te leven waar jij blij, gelukkig en gezond hebt – net waar jij het meeste behoefte aan hebt. Welk product/dienst en in welke volgorde, dat hangt helemaal af van wat jij wilt en nodig hebt.

 

Bekijk de bewuste producten 

Bekijk de spirituele diensten 

Gerelateerde berichten

Hoe zit een cacao ceremonie er uit? Ideetjes voor een cacao ceremonie

Hoe zit een cacao ceremonie er uit? Ideetjes voor een cacao ceremonie//In de vorige blog legden we al uit wat cacao precies is. Maar wat kun je er precies mee? Het kan je ondersteunen in je dagelijkse werk en taken, wanneer je het in lagere dosis gebruikt. Vaak wordt...

Een cacaodrankje dat je ondersteunt: cacao onder de loep

Een cacaodrankje dat je ondersteunt Cacao onder de loep//Pure cacao drank als ceremonieel drankje? Een paar jaar geleden zou iedereen je nog gek aankijken, maar tegenwoordig is het heel normaal. Het gaat dan niet écht om chocolademelk, maar een cacaodrankje op basis...

Hoe voer je een kaarsenmeditatie uit? Handige tips en een stappenplan

Hoe voer je een kaarsenmeditatie uit? Handige tips en een stappenplan//Je hebt een intentiekaars gekocht… en nu? Hoe ga je ermee aan de slag? Hoe gaat een kaarsenmeditatie ritueel in zijn werk? Hoewel wij vooral aanraden om je eigen intuïtie en gevoel te volgen als...